Blakroc

Som historien har visat gör sig rap och rock ett ganska dåligt team. Många har försökt - få har lyckats med enstaka låtar, ingen har lyckats med hela album. Vad det beror på kan vi spekulera kring. En sak är dock säker, Limp Bizkit misslyckades med att göra bra musik på grund av att de rakt igenom var värdelösa musiker utan något som helst sinne för innovation och känsla.

Den 27e november 2009 släpptes albumet Blakroc. En kollaboration mellan bluesrockarna The Black Keys och en handfull riktigt bra rappare, däribland The RZA, Mos Def, Jim Jones, Raekwon och Pharoahe Monch. Det hela översågs av Damon Dash, grundaren av Rocafella Records. Av någon anledning så lyckades detta projekt med vad ingen annan gjort tidigare - att skapa en jävligt fräsch mix av rap och rock. Det är helt otroligt, jag vet. Stort tack till Adrian som tipsade om det.

För att promota albumet släpptes ett flertal webisodes på deras hemsida och på youtube som visar processen bakom skivan. De är alla värda att kolla igenom, men här är min personliga favorit. The RZA makes the guitar gently weep. Peep this:



Snart kommer Kool E vol. 7 ut. Blakroc har en given plats, frågan är bara vilken låt? Hmmmm. Är det upp till Dig? Kanske!

Kommentarer
Postat av: Adam

Keep rollin' rollin' rollin'

2009-12-19 @ 15:10:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0